Bli donator hos oss på Livio

Till dig som vill bli äggdonator

Det första du behöver göra är att anmäla ditt intresse genom att fylla i ansökningsformuläret eller om du har frågor, använda kontaktformuläret eller kontakta oss via telefon på nummer 076-941 74 00 på vardagar mellan kl 09:00 och 17:00.

För att kunna donera ägg behöver du:

  • Vara frisk
  • Vara mellan 23 och 35 år
  • Gärna ha fött egna barn, men det är inget krav
  • Ha en BMI (Body Mass Index) på högst 32 (Räkna ut ditt BMI här)
  • Vara icke-rökare, inte snusa

När du har anmält ditt intresse kontaktar vi dig med mer information. Vi kommer att förse dig med remisser för blodprovstagning samt en hälsodeklaration som du ska fylla i och returnera till oss.

Blodprovet som krävs kan du utföra på din vårdcentral eller också är du välkommen till någon av våra kliniker i Umeå, Falun, Stockholm, Göteborg och Malmö. För respektive kliniks öppettider vänligen klicka på länkarna.

Senast två veckor efter utfört prov återkopplar vi med information om dina provsvar. Om samtliga provsvar är godkända kommer du att bli kallad till ett läkarbesök och ett samtal på den Livioklinik som du har valt för din donation.

Läs om hormonstimulering och ägguttag här.

Som äggdonator ersätts du med 12100 kronor för varje donation som kompenserar dig för din tid/förlorade arbetsinkomst.

Processen i korthet:

1. Fyll i ansökningsformuläret

2. Blod- och urinprovtagning

3. Läkarbesök och samtal

4. Tid bokas för ägguttag

5. Donationen påbörjas

Varför bli äggdonator?

En av fördelarna med att bli äggdonator är att du får en noggrann och kostnadsfri hälsokontroll och fertilitetsanalys. Du kompenseras också ekonomiskt vid godkänt donationstillfälle. Kompensationen avser den tid som du lägger på att komma till kliniken.

Läs mer på: www.livioeggbank.se

 

Till dig som vill bli spermiedonator

Vår kliniker, där du lämnar ditt prov, hittar du i Umeå, Falun, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Det första du behöver göra är att alltså att anmäla ditt intresse genom att fylla i formuläret. Om du har frågor kan du mejla oss här eller kontakta oss på telefonnummer 076-941 74 00 på vardagar mellan 09:00 och 17:00.

Vid ditt första besök hos oss lämnar du ett spermieprov. Du anger ditt namn i receptionen och ska ha med dig giltig legitimation. Då kommer vi också att fråga dig hur lång tid det har gått sedan din senaste utlösning (som bör ha skett inom minst 48 och max 72 timmar före ditt besök hos oss).

Därefter får du en burk till ditt spermieprov, och vi visar dig till ett av våra ”herrum” där du tar provet. Vi kontaktar dig senast inom en vecka om din spermiekvalitet möter våra krav för att bli donator.

Efter att vi har godkänt spermieprovet kontaktar vi dig med mer information inför blod- och urinprovstagning, samt förser dig med en hälsodeklaration du skal fylla i och returnera till oss. Blod- och urinprov kan du ta på din närmsta vårdcentral eller så kan du också komma till oss under våra ordinarie öppettider.

Vi kontaktar dig senast inom två veckor för information om dina provsvar. Om samtliga provsvar är godkända kommer du att bli kallad till läkarbesök och ett samtal på den Livioklinik som du har valt för din donation.

Om du har frågor är du naturligtvis välkommen att fråga oss under besöket eller via Fråga oss eller på telefonnummer 076-941 74 00.

Vi kompenserar donatorer med 610 kr per godkänd donation som ersättning för din tid/förlorade arbetsinkomst.

Processen i korthet

1. Fyll i formuläret

2. Lämna spermieprov

3. Blod- och urinprovstagning

4. Läkarbesök och samtal

5. Donationen påbörjas

Varför bli spermiedonator?

En av fördelarna med att bli spermiedonator är att du får en noggrann hälsokontroll och en spermieanalys, helt gratis. Du kompenseras också ekonomiskt vid varje godkänt donationstillfälle.

Läs mer på: www.liviospermbank.se